Contact Form

Name

Email *

Message *

Cari Blog Ini

Image

Den Svenska Julkalendern Aer En Tradition Som Har Funnits I Artionden

Den svenska julkalendern är en tradition som har funnits i årtionden.

Svt Julkalender 2024

Julkalendern 2024 på SVT kommer att vara en nyinspelning av den klassiska serien "Tomtemaskinen". Serien handlar om en grupp barn som hittar en tomtemaskin och använder den för att sprida glädje och julstämning i kvarteret.

Handling

I årets julkalender får vi följa syskonen Alva, Anton och Abbe som flyttar till ett nytt hus lagom till första advent. På vinden hittar de en gammal tomtemaskin som visar sig kunna tillverka riktiga julklappar. Barnen bestämmer sig för att använda maskinen för att göra julen lite extra speciell för alla i kvarteret.

Men det är inte helt lätt att hålla tomtemaskinen hemlig. Snart börjar allt fler att misstänka att det är något mystiskt på gång i det nya huset. Och när en elak skrotgubbe får nys om maskinen, är det upp till barnen att rädda julen.

Premiär

Julkalendern 2024 på SVT har premiär den 1 december 2024. Serien kommer att sändas varje dag fram till julafton, med ett nytt avsnitt varje dag.

Inspelningarna av julkalendern pågår just nu för fullt, och premiäravsnittet är planerat att sändas den 1 december 2024.

Skådespelare

I huvudrollerna som syskonen Alva, Anton och Abbe ser vi:

  • Alva: Tuva Gustafsson
  • Anton: Mio Lagerlöf
  • Abbe: Erik Sturesson

I övriga roller ser vi bland annat:

  • Tomten: Per Ragnar
  • Skrot-Nisse: Johan Ulveson
  • Grannen: Lena Endre



Julkalender 2024 Svt

Comments